Glada Hudik-teatern

Glada Hudik-teatern är en teatergrupp där utvecklingsstörda och normalstörda skådespelare agerar sida vid sida. Teatern har rönt stora framgångar med föreställningen Elvis, långfilmen Hur många lingon finns det i världen? och reklamprofilen ICA-Jerry.

Det är 21 år sedan teatern startade och projekten blir bara fler och större för varje år. Under maj månad är ensemblen på turné med föreställningen Trollkarlen från Oz. Man startar på hemmaplan i Hudiksvall den 4 maj och avslutar i Globen den 29 maj.

När du går på Hudiksvalls gågata kommer du att se att ensemblen har fått Walk of fame-stjärnor på marken. Och framförallt kommer du att träffa Bosse Östlin. Bosse var med i teatern från dag ett och han var en stor och väldigt omtyckt profil som spred glädje och som älskade att kramas. När Bosse avled 2015 beslutades det att man skulle resa en staty till hans ära. Statyn är, precis som Bosse, varm och kramvänlig. Kramar gjorde honom på ”gladhumör”, så passa på att krama honom lite extra när du ser honom. Och om du tar en bild och publicerar på sociala medier så använd gärna vår hashtag: #slutaaldrigkramas

 

Glada Hudik-teatern är en del av Hudiksvalls kommuns dagliga verksamhet enligt LSS. Huvudmålet är att skapa en meningsfull och utvecklande verksamhet för personer med funktionsnedsättning.

Kontakt

  • Glada Hudik-teatern

    Växel: 0650-190 00

    Telefon: 0650-386 29

    824 80 Hudiksvall

    Besöksadress: Västra Tullgatan 6

Granskad/uppdaterad den 7 mars 2017