Konsumentvägledning

Konsument Hälsingland

Det är gratis att vända sig till Konsument Hälsingland för privatpersoner som bor i Bollnäs, Hudiksvall, Ljusdal, Ovanåker och Söderhamn. Vi kan tyvärr inte ta emot samtal från Nordanstig, då Nordanstigs kommun beslutat sig för att inte ingå i Konsument Hälsingland.

Vi har en gemensam telefonjour vardagar mellan kl 9-12 på telefon 0771-60 61 00. Vi har också gemensam e-postadress:

I Hudiksvall kan du träffa konsumentvägledaren Ulrika, direktnummer 0650-193 79. Hon träffas säkrast onsdag, torsdag och fredag förmiddag mellan kl 9-12. Ring gärna och boka tid om du vill komma på besök.

Samarbete i Hälsingland gör det lättare att få kontakt med konsumentvägledare

Konsument Hälsingland är ett samarbete mellan Konsumentvägledare i Hälsingland. Därför har du alltid möjlighet att få kontakt med oss. Vi ger dig information om dina rättigheter och skyldigheter som konsument, samt vägledning vid reklamationer. Du kan också få information inför köp av varor och tjänster. Det kan gälla köp av bil, hushållsmaskiner, telefoni- och internettjänster och vad man bör tänka på innan man köper hus eller anlitar hantverkare.

I första hand ger konsumentvägledningen hjälp till självhjälp. Målsättningen är att du efter kontakt med konsumentvägledningen själv ska kunna gå vidare med ärendet och samtidigt bli starkare som konsument.

Information på skolor och arbetsplatser

Konsumentvägledaren kommer gärna ut i skolor, föreningar och företag för att informera om konsumentlagarna. Vi kan också hjälpa till med en personlig budget och komma med råd om hur man skall undvika att hamna i en skuldfälla. Genom oss får du vägledning angående: Öppet köp, reklamationsrätt, ångerrätt, bytesrätt, tillgodokvitto, presentkort, bluffakturor, telefonabonnemang.m.m.

Vad är en konsument?

 • Konsument är en privatperson som handlar varor eller tjänster av ett företag.
 • Konsumentlagarna är till för dig som konsument.

Kostnadsfri konsumentrådgivning lämnas även av

Konsumentnyheter

Kontakt

 • Konsumentvägledare

  Telefon: 0650-193 79

  824 30 Hudiksvall

  Besöksadress: Storgatan 37 (Kulturhuset, 1 tr upp)


  Konsument Hälsingland
  Telefon: 0771-60 61 00

Granskad/uppdaterad den 2 maj 2017