Poescen glada hudik 2017

Publicerad den 20 mars 2017

En poesi- och scenkonstfestival med poesi, konst, dans, musik, teater, film…

Kultur- och fritidsförvaltningen arrangerar Poescen glada hudik 2017, en poesi- och scenkonstfestival, 22-29 april. Tidigare år har festivalen ”Glada Hudik dansar” arrangerats vid samma tidpunkt.

- De senaste åren har det grott en tanke om att förena ordet med olika uttrycksformer, som dans, konst, teater, musik och film. Vi vill lyfta poesin som konstform med hjälp av flera uttrycksformer, säger Gunilla Nybom.

Invigning 22 april

Poescen glada hudik 2017 invigs lördagen den 22 april kl 14.00-16.30 på Hudiksvalls Teater. Musik- och poesigruppen Bläck uppträder, det blir estradpoesi och workshop med Bob Hansson samt öppen scen med lokala förmågor.

Programmet

Ett brett och varierat program utlovas. Programmet i sin helhet kommer att presenteras vecka 13. Redan nu, och fram till och med 29 april, pågår utställningen ”Allemansland” med verk av Lennart Hellsing på Hälsinglands museum. Under perioden kommer det att genomföras program på temat som föreställningar, högläsningar, filmvisning av ”Krakel Spektakel” och bokimpro med Hellsingtema.

Välkommen med dina frågor!

Mejla eller ring Gunilla Nybom, kulturutvecklare kultur- och fritidsförvaltningen,

eller

Emma Faxälv, kulturutvecklare, kultur- och fritidsförvaltningen,

Granskad/uppdaterad den 20 mars 2017