• Start
  • » Nyheter
  • » Avliden person funnen - uppdaterad information kl.15.10

Avliden person funnen - uppdaterad information kl.15.10

Publicerad den 16 maj 2017

Uppdaterad information kl.15.10

Kommunen tillsammans med svenska kyrkan håller St Jakobsgården och Hudiksvalls kyrka öppna från kl. 14 idag och under kvällen som en mötesplats för den som vill samlas en stund med anledning av det inträffade. Även kyrkan i Njutånger och St Maria kapell i Iggesund håller öppet under dagen. Du kan också ringa kommunens krisstödsnummer 076-117 82 72.

Uppdaterad information kl.13.40.

En person är anträffad avliden i samband med arbetet med den försvunna 19 åriga kvinnan. Polisen har bekräftat att den avlidna är Tova Moberg. Anhöriga till Tova är underrättade om anträffandet.

-Våra tankar går i första hand till de anhöriga. Att en sådan här allvarlig händelse sker med unga människor inblandade får en stor återverkan på hela samhället. Därför har vi aktiverat kommuens krisledningsorganisation med bland annat krisstöd. Redan igår såg vi till att det fanns stöd på berörda skolor och framför allt på Bromangymnasiet där Tova gick, säger kommunchef Bengt Friberg.

Kommunen tillsammans med svenska kyrkan kommer att hålla St Jakobsgården och Hudiksvalls kyrka öppna från kl. 14 och under kvällen som en mötesplats för den som vill samlas en stund med anledning av det inträffade. Även kyrkan i Njutånger och St Maria kapell i Iggesund håller öppet under dagen.

Information från tidiagre under dagen

Polisen har meddelat att man funnit en person avliden i samband med sökandet efter den försvunna Tova Moberg. Anhöriga till Tova är underrättade om anträffandet.

-Våra tankar går till de anhöriga, säger kommunchef Bengt Friberg. En sådan här händelse berör väldigt många och vi har aktiverat kommunens krisorganisation.

Under gårdagen hade krisledningsgruppen avstämningar med flickans skola och kommunens krisstöd.

- Vi kommer att hålla St Jakobsgården öppen från kl 14 och under kvällen som en mötesplats för den som vill samlas en stund med anledning av det inträffade, säger Bengt Friberg. Även kyrkorna i Hudiksvall och Njutånger samt St Maria kapell i Iggesund håller öppet under dagen.

Tyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig!
Skriv ut

Hudiksvall ska bli Sveriges bästa kommun att leva och verka i – med 50 000 invånare i kommunen varav 25 000 i staden år 2050