Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Rörelse för att lära!

I dag sjösätter Östra skolan i Hudiksvall ett projekt de själva kallar för pulsprojektet. Det innebär att alla elever i årskurs 9 på skolan kommer att, utöver ordinarie idrottsundervisning, genomföra ett pulspass två gånger per vecka, på schemalagd skoltid. Passet innehåller övningar som ska höja elevernas puls till syfte att öka kunskapsinlärningen på sikt.

- Forskning visar att detta är en bra satsning sett ur ett kunskapshöjande syfte. Sen är det klart att det kommer dröja en tid innan vi kan se effekten, säger Ulf Bäckström som är idrottslärare på Östra skolan.

Projektet kom till efter att en grupp idrottslärare på skolan deltagit vid en fortbildning i våras som handlade om hur fysisk aktivitet kan påverka kunskapsinlärning i en positiv riktning.

Alla elever som deltar kommer att få ett personligt pulsband som ska användas för att mäta elevens puls under passet.

-Vi ska försöka duka upp ett smörgåsbord av olika aktiviteter som eleverna kan välja bland så att alla kan hitta något som passar var och en. Efter en tid, som ej är satt i dagsläget, kommer vi att utvärdera insatsen och se vilka effekter som syns och hur eleverna har upplevt det, säger Charlotte Törnqvist idrottslärare på Östra skolan.

Håll utkik på Hudiksvalls kommuns facebooksida under hösten för att se hur det går på ett av pulspassen!

Projektet finansieras av Hudiksvalls kommun, Monitor, Björn Lundén information, Delsbo Candle och Hälsinglands Sparbank.