Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Hudiksvall kan bli Sveriges bästa LSS-kommun!

Hudiksvalls kommun har gått vidare som en av finalisterna i ”Sveriges bästa LSS-kommun”. Det är tidningen Föräldrakraft, webbsajten HejaOlika.se och ABH Utbildning och Rådgivning som har utlyst tävlingen om vilken kommun som är bäst i Sverige på LSS.

Priset ”Bästa LSS-kommun” ska gå till en kommun som är värd att uppmärksamma för positivt arbete med LSS, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade.

Så här lyder Hudiksvalls nominering:

”Vi vill nominera hela verksamheten Omsorg om personer med funktionsnedsättning därför att vi tycker att vi har en omsorg i världsklass. Vårt motto är: Vi vill vara bäst på att bli bättre!

Att vi tror oss ha en omsorg i världsklass grundar vi till viss del på resultat i våra brukarenkäter som visar bland annat att; 92% är nöjda med det stöd de får, 95% upplever att personalen har ett bra bemötande och 90% upplever att de är delaktiga i planeringen av sina insatser.

Det vi kanske är mest stolta över är den höga kvaliteten som våra verksamheter håller. Våra brukare/deltagare har stora påverkansmöjligheter bl a genom handikapp- och delaktighetsrådet.”