Trasig gatubelysning

Publicerad den 16 november 2017

Nu när det är mörkt på eftermiddagar och kvällar får vi en del frågor om gatubelysning. Det händer ju att gatubelysning går sönder och att det kan dröja innan den fixas vilket inte är önskvärt men kan bero på lite olika omständigheter.

Vid skolstart på hösten görs en rondering där man kollar alla 6400 kommunala gatubelysningar. I år var det cirka 300 som behövde åtgärdas. Att det ibland dröjer kan bero på att man behöver beställa hem material som kan ta tid att få och det händer att man får fel material och måste beställa på nytt.

Det byggs också en hel del i Hudik nu och det grävs för fiber. Ibland kommer de som gräver åt kablar till gatubelysning vilket de inte alltid märker så vi får veta det långt efter att det har hänt och då dröjer det också innan det åtgärdas.

Vi har Sörens El som leverantör för att laga trasig gatubelysning och de arbetar så hårt de kan och har för tillfället en extra person ute som arbetar med detta. Det kan också vara bra att veta att gatubelysning vid till exempel övergångsställen prioriteras framför gatubelysning i villaområden.

Tyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig!
Skriv ut

Hudiksvall ska bli Sveriges bästa kommun att leva och verka i – med 50 000 invånare i kommunen varav 25 000 i staden år 2050