Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Iggesunds bruk. Iggesund Mill.

Iggesund Paperboard varslar 150 anställda

- Det var med bestörtning vi tog emot beskedet från Iggesund Paperboard om att man varslar 150 anställda. Tankarna går till de anställda och deras familjer som naturligtvis är ledsna och oroliga.

Det säger kommunstyrelsens ordförande Mikael Löthstam som informerades av företagets representanter under eftermiddagen. Varslet är en del i ett effektiviseringspaket som syftar till att öka produktionskapaciteten och minska kostnaderna för verksamheten och säkerställa en långsiktig lönsamhet i Iggesunds bruk.

För Hudiksvalls kommun har Iggesund Paperboard stor betydelse som en av de största arbetsgivarna.

- Innan förhandlingarna är klara vet vi inte det slutliga utfallet men oavsett hur många det blir är det viktiga arbetstillfällen vi tappar, säger Mikael Löthstam.

Löthstam poängterar att det ändå är hoppingivande att Iggesund Paperboard signalerar stora investeringar i fabriken. I ett pressmeddelande skriver företaget att man för att stärka sin redan starka ställning på den globala kartongmarknaden bland annat förbereder en ökning av produktionskapaciteten med cirka 100 000 ton.

- I och med att Iggesund Paperboard kontaktade oss i dag är kontakten etablerad för fortsatta samtal om vi på något sätt kan bidra med vår erfarenhet av de tidigare neddragningarna på Ericsson och Hiab, säger Mikael Löthstam.