Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Hudiksvalls kommun deltar i Pride

Hudiksvalls kommun deltar i Pride i Hudiksvall 20-25 augusti. Under veckan arrangeras bland annat föreläsningar och filmvisning. Och den stora finalen är förstås prideparaden lördag 25 augusti kl 11–14 där kommunalrådet Charliene Kiffer-Goude och kommunchef Bengt Friberg kommer att tala.

Tordsag 23 augusti bjuder kultur- och fritidsförvaltningen i samarbete med Pride Hudik in till två spännande föreläsningar, en för kommunanställda och en för allmänheten:

Erikas resa - en annorlunda resa genom livet

Efter mer än 50 år i livet som man, kunde hon äntligen le åt sin spegelbild. Med en inspirerande och hisnande livsberättelse låter hon er ta del av hennes liv. Öppet och utlämnande där allvar blandas med befriande skratt.

Torsdag 23 augusti Rådhussalen, Kulturhuset Glada Hudik
Fri entrré

  • för kommunanställda kl. 16.00 – 17.00
    Anmälan: servicecenter@hudiksvall.se, 0650-38080
  • för allmänheten kl.18.00 – 19.00
    Ingen anmälan krävs

Program Pride 2018

 

 

Idégrupp för HBTQ-frågor

Kommunfullmäktige har lagt ett särskilt uppdrag till kommunens nämnder att ha extra fokus på HBTQ-frågor under 2018.

- Som en del i det arbetet har vi tagit initiativ till en idégrupp för HBTQ-frågor där bland annat representanter från kommunen, Pride Hudik, RFSL, Region Gävleborgt och Hudik mot rasism ingår, säger kommunalrådet Kiffer-Goude. Vi har haft ett gott och roligt samarbete och vi har alla lärt oss mycket. Vi har precis bestämt att gruppen kommer att leva kvar även efter Pride.

HBTQ-frågor i fokus

HBTQ-frågor står i fokus för Hudiksvalls kommun under hela året. Kommunalrådet Charliene Kiffer Goude berättar varför:

- Alla har rätt att vara dem man är. Men det är inte självklart. Därför måste vi som kommun stå upp för allas lika värde, säger kommunchef Bengt Friberg.