Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Superstor uppslutning när föreningar uppmuntrar till rörelse

- Det går jättebra, vi är i full gång på båda skolorna. Senast hade vi introduktion av dans på Gnarps skola och introduktion av badminton på Iggesunds skola. Barnen tyckte det var jättekul och det var superstor uppslutning, säger Ida Danielssson som är projektledare för Förenade i rörelse.

Projekt där föreningar gästar skolor

Under vårtermin 2019 och hösttermin 2019 kommer föreningar genom projektet Förenade i rörelse och gästar Gnarps- och Iggesunds skola på raster vid ett tillfälle var och presenterar sin föreningsaktivitet för barnen. Vid samma tillfälle bjuder föreningen in till en prova-på-kväll dit elever tillsammans med sina familjer är välkomna. Skolan står för den fysiska platsen och låter föreningar gästspela vid rastaktiviteterna. Skolan är även en viktig länk mellan vårdnadshavare och föreningar.

- Vi tror att föräldrars engagemang är viktigt genom att ta del av hur barnen upplever rastaktiviteterna och dela deras upplevelse och intresse genom att tillsammans delta vid föreningarnas prova-på-kvällar. Kanske hittar ni någon aktivitet där ni kan ha roligt tillsammans, säger Ida.

Samarbete mellan kommuner och förbund

Projektet är ett samarbete mellan Hudiksvalls kommun, Nordanstigs kommun och Gävleborgs Idrottsförbund. De två deltagande skolorna är Iggesunds skola i Hudiksvall och Gnarps skola i Nordanstig.