Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Ida Danielsson, projektledare Sportbiblioteket.

Grattis Björkbergs skola och Ida Danielsson till vinsterna på årets Hylla Hudik-gala!

Årets Hylla Hudik-gala har gått av stapeln och vi kan stolt konstatera att Björkbergs skola vann priset ”årets offentliga avdelning” och Ida Danielsson från Hudiksvalls Sportbibliotek vann priset ”årets återvinnare”. Nominerad var också vår duktiga kostchef Katarina Niemi. Stort grattis!

- Grattis till Ida Danielsson som är blev Årets Återvinnare 2019. Det är ett pris för att lyfta att det spelar roll för miljön vad vi alla gör hemma och på jobbet. Tillsammans är vi många som gör bra saker för en ljus framtid, säger Eva B Nilsson projektledare på avfallsavdelningen.

Ida Danielsson jobbar för att förankra Sportbibliotekets erbjudande hos invånare På Sportbiblioteket kan vuxna och barn låna sportprylar helt gratis. Det räddar världen genom att invånare slipper köpa, förvara, sköta om och slutligen kasta bort egen sportutrustning. Det är riktigt bra för miljön att dela på saker! Ett annat exempel som visar att det spelar roll vad vi alla gör är nu sorterar 85 % av invånarna i Hudiksvalls kommun sitt matavfall. Mer än en långtradare med släp i veckan, fylld med matavfall blir biogas och gödsel på åkrar. Så var det inte för två år sedan och det är klart att det gör skillnad för miljön. Därför ska vi hylla alla som sorterar i sin vardag. Bra jobbat!

Årets återvinnare

Vinnare: Ida Danielsson, Sportbiblioteket
Motivering: Vi vill testa först det ena och sen det andra. Vi växer ur saker här och tröttnar på saker där. Och så pengar som ska räcka till allt. Tillgänglighet ger möjlighet. Vår vinnare räddar världen genom att invånare slipper köpa, förvara, sköta om och slutligen kasta bort. Vår vinnare räddar världen genom att fler kan testa mer.
Läs mer om Sportbiblioteket (länk)

Årets offentliga avdelning

Vinnare: Björkbergs skola
Motivering: En särskild anda som präglas av tydlighet och lyhördhet sägs vara förklaringen till imponerande resultat. Välmående och trygga yngre medborgare bygger en god grund inför framtiden, en framtid som de känner att de själva kan ta ansvar för och förverkliga mål och drömmar i. Årets offentliga avdelning är en av de bättre i Sverige. Det ska vi hylla!
Läs mer om Björkbergs skola (länk)