• Start
  • » Nyheter
  • » Vi söker äldre människor till träningsprojektet Styrka hela livet

Vi söker äldre människor till träningsprojektet Styrka hela livet

Publicerad den 19 juni 2019

Har du en mamma, pappa, mormor, farfar, gammelmoster eller någon annan som är i åldern 80-90 år? Nu har vi ett roligt träningsprojekt, Styrka hela livet, på gång där vi söker åtta personer som är ”ganska gamla” att delta – helt kostnadsfritt!

Forskning visar att det aldrig är för sent att börja träna. Ganska snabbt kan man få resultat: bättre balans, bättre cirkulation i kroppen, ökad rörlighet och mer kraft och ork i vardagen. Ofta blir man även på bättre humör och sover bättre om natten. Som om det inte vore nog så fungerar hjärnan bättre med fysisk träning och man förebygger både demens och många andra sjukdomar.

Träningen startar i september 2019 och avslutas i april 2020. Träningspassen kommer vara en timme två dagar i veckan i centrala Hudiksvall. Träningstillfällena kommer vara på måndagar och fredagar.

Vi söker den som:

  • har kommit in i en ålder då det är lite svårare att hantera vardagen och att man kanske behöver hjälpmedel, exempelvis rullator
  • känner eller har känt av att hen har lite sämre balans än tidigare
  • är nyfiken och motiverad för att se vad träningen kan ge hen, men som kan behöva lite hjälp så att man tryggt kommer till träningen.

Träningen sker i en trygg miljö och leds av en fysioterapeut och en rehabassistent. Dessutom kommer de som arbetar på Hela Livet Patricia följa med på träningen.

Känner du någon som kan vara intresserad av att delta så går det bra att ringa projektledare Jannie Pevik på 073-274 20 70 eller till träffpunktsamordnare Kristina Strömbom på 0650-191 11.

Styrka hela livet är ett samverkansprojekt mellan Hudiksvalls kommun och Hudiksvall Din Hälsocentral, med sociala investeringsmedel från Region Gävleborg.

Tyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig!
Skriv ut

Hudiksvall ska bli Sveriges bästa kommun att leva och verka i – med 50 000 invånare i kommunen varav 25 000 i staden år 2050