• Start
  • » Nyheter
  • » Visste du det här om trasig gatubelysning?

Visste du det här om trasig gatubelysning?

Publicerad den 12 augusti 2019

Nu när mörkret börjar närma sig får vi en hel del frågor om gatubelysning. Det händer ju att gatubelysning går sönder och då blir det plötsligt väldigt mörkt på gator och vägar.

Vad gör kommunen?

Vi gör en rondering där vi kollar alla 6400 kommunala gatubelysningar. Det gör vi varje år i augusti, november och februari och det brukar vara en hel del ljuspunkter som behöver åtgärdas efter varje rondering.

När lagas trasiga lampor?

Tyvärr kan det dröja innan belysningen fixas. Det kan till exempel bero på att vi behöver beställa hem material som kan ta tid att få. Det byggs också en hel del i Hudik nu och det grävs för fiber. Ibland kommer de som gräver åt kablar till gatubelysning vilket de inte alltid märker ochvi får veta det långt efter att det har hänt och då dröjer det också innan det åtgärdas. Vi har en upphandlad entreprenör som lagar trasig gatubelysning och de arbetar så hårt de kan, men som sagt kan det ändå ta ett tag innan belysningen funkar igen.

En annan anledning till att det dröjer innan trasig belysning lagas är att andra trasiga lampor behöver lagas först. Till exempel prioriteras gatubelysning vid övergångsställen framför gatubelysning i villaområden.

Hur ofta kontrolleras beslyningen?

Gatubelysningen kontrolleras i augusti, november och februari.

Gör en felanmälan om du ser belysning som är trasig:

Tyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig!
Skriv ut

Hudiksvall ska bli Sveriges bästa kommun att leva och verka i – med 50 000 invånare i kommunen varav 25 000 i staden år 2050