Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Sportbiblioteket nominerad till Årets förbättringsresa

Ida Danielsson, projektledare på Hudiksvalls kommun är nominerad till Årets förbättringsresa inom offentlig sektor för sitt arbete med Sportbiblioteket.

Över femhundra nominerade i hela Sverige. Hon har genomgått intervjuer med en jurygrupp och redovisat sitt arbete, där hon bland annat kunde presentera en ökning i utlånad sportutrustning från Sportbiblioteket med hela +450 %. Nu är Ida Danielsson en av åtta finalister som gör upp i kategorin Årets förbättringsresa på Framtidsgalan den 28 november som arrangeras av Framtidsverket.

Sportbiblioteket skapar möjlighet till ett aktivt liv – för alla

På Sportbiblioteket kan privatpersoner låna utrustning som behövs för att utöva olika typer av idrotter – helt utan kostnad. Här finns det både begagnade prylar som privatpersoner och företag har skänkt men till viss del också helt nya saker som lånas ut.

- Jag är uppvuxen med möjligheten att testa på olika idrotter för att se vad jag tyckte var roligast. Det är långt ifrån alla barn och ungdomar som har den möjligheten. Jag tycker att det är fantastiskt att vi kan erbjuda det här helt kostnadsfritt i vår kommun och det är också något som jag jobbat hårt med att få fler att upptäcka, säger Ida Danielsson.- Det värmer när jag får samtal från familjer och ensamstående föräldrar som berättat om hur de har kunnat åka iväg på semester eller fortsatt utöva en idrott tack vare Sportbiblioteket, fortsätter Ida.

Gjort en karriärresa inom Hudiksvalls kommun

Det började 2015 när Ida höll på att utbilda sig inom folkhälsovetenskap och fick ett vikariat som kvalitetssamordnare på lärandeförvaltningen i Hudiksvalls kommun. Sen dess har det rullat på. Utredare inom hälsa, vikarierande strateg för social hållbarhet, fram tills idag då hon arbetar som projektledare. Hennes nuvarande tjänst är uppdelad i två delar; dels Förenade i rörelse, ett projekt som handlar om att få barn att röra sig mer på fritiden genom att bjuda in olika föreningar till rasterna på skoltid. Den andra delen är som samordnare/projektledare för Sportbiblioteket, det som gjort att hon nu är nominerad.

Bra exempel på vilka möjligheter som finns

Den offentliga sektorn står inför stora utmaningar att rekrytera medarbetare de kommande åren för att klara sitt uppdrag.

- Vi har stora rekryteringsutmaningar och vi vet att det finns en hel del fördomar om hur det är att jobba inom exempelvis en kommun. Men Idas resa inom vår organisation är ett gott exempel på vilka möjligheter det finns, dels att kunna byta jobb utan att byta arbetsgivare men också möjligheten att vara med och påverka för många människor. Göra det bättre för oss som lever och verkar i vår kommun helt enkelt, säger Maria Larsson, personalchef på Hudiksvalls kommun.

Jobba hos oss

Läs mer om galan