Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Digital tillsyn bidrar till ökad självständighet

Vår duktiga personal är grunden inom vård- och omsorg. Men i dag kan vi också ta hjälp av smart teknik. Tekniken kan bidra till ökad självständighet och trygghet för dig och hjälper oss att räcka till för fler.

- För dig som behöver tillsyn, till exempel på natten erbjuder vi trygghetskamera. Det är en liten kamera som kan placeras på ett eller flera ställen i ditt hem så att personalen vid överenskomna tidpunkter kan titta till dig och försäkra sig om att du mår bra. Då ser de på en skärm att du till exempel ligger i din säng och sover - utan att behöva störa dig. Om hemtjänstens personal ser att du behöver hjälp kommer de hem och hjälper dig, säger Inger Myrsten verksamhetschef i Hudiksvalls kommun

Vi gör det möjligt att bo kvar hemma längre

En trygghetskamera kan till exempel göra det möjligt att bo kvar hemma längre, med tillsyn utan att du blir störd. För den som behöver inkontinensskydd kan man använda en liten, mjuk indikator som klistras i inkontinensskyddet. När den aktiveras genom att inkontinensskyddet blir blött, skickas information till personalen så att de vet när det är dags att byta vilket gör att vi inte behöver väcka personen i onödan. Och fler smarta saker är på gång.

Läs mer om trygghetskamera:

Trygghetskamera