Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

.

Dieter Kluge till vänster och Berra Hillström till höger.

Årets stipendiater inom kultur- och fritidsområdet

Kultur- och fritidsnämnden delade ikväll ut två stipendier á 25 000 kronor inom kultur och fritid i samband med kommunfullmäktiges sista sammanträde för året.

Årets stipendiater

På kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott den 4 december beslutades om följande stipendiater:

Hudiksvalls kommun kulturstipendium 2019 tilldelas konstnären Dieter Kluge med motiveringen:

Dieter Kluge är en etablerad hudiksvallskonstnär med ett stort socialt patos. Han har varit verksam som konstnär i Hudiksvall under lång tid och är en av grundarna till den ideella föreningen Galleri Näcken.

Dieter Kluge har genom åren haft många separatutställningar, nu senast på Hälsinglands museum, och deltagit i många grupp- och samlingsutställningar. Han har också varit en mycket uppskattad bildlärare som inspirerat många elever att fortsätta utbilda sig inom konstområdet.

Med kulturstipendiet vill Hudiksvalls kommun uppmärksamma och hedra ett långt konstnärskap som även inspirerat många unga.

Hudiksvalls kommun fritidsstipendium 2019 tilldelas Berra Hillström med motiveringen:

Berra Hillström har varit verksam inom bowlingen i Hudiksvall sedan 1969. Han har genom åren haft en rad olika roller både i föreningarna och i bowlingförbundet men även som hallföreståndare för bowlinghallen. Han har varit inblandad i det mesta som haft med bowling i Hudiksvall att göra.

Framför allt ska Berra uppmärksammas för sitt engagemang och arbete för grupper med funktionsvariation inom bowlingen. Samarbetet inleddes med omsorgen i Hudiksvalls kommun för cirka 30 år sedan och det samarbetet tillsammans med Berras engagemang i verksamheten har lett till samarbeten över distriktsgränserna för att skapa fler tävlingstillfällen. Det i sin tur har lett till att Strands BK idag har ett 20-tal personer med funktionsvariation som har tävlingslicens.

Med fritidsstipendiet vill Hudiksvalls kommun uppmärksamma Berra Hillströms långa och trogna gärning för bowlingen i Hudiksvall.

För mer information kontakta:

Emma Faxälv, kulturutvecklare, telefon: 073-086 82 38.

Olof Forsvik, fritidsutvecklare, telefon: 073-086 68 29