Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Fastighetsaffär möjliggör storsatsning på ny stadsdel

Västra Hamnen Holding AB köper ett antal fastigheter på Håstaholmen i Hudiksvall. Visionen är att bygga en modern och hållbar stadsdel med en mix av bostäder, kontor, kommersiella lokaler, handel, vård, skola, service och grönområden.

Det är väldigt spännande planer som ligger i väl i linje med Kattvikskajens utveckling, menar kommunstyrelsens ordförande Mikael Löthstam.

- Det är fantastiskt kul att man gör en sådan här stor satsning, det är ytterligare ett bevis på den positiva känsla och framtidstro som är kopplad till Hudiksvall

Fastighetsägarna räknar med att Västra hamnen fullt utbyggd ska rymma närmare 1 200 bostäder och 1 000 arbetstillfällen, förutom de verksamheter som redan finns i området.

- Hudiksvall är en stad i tillväxt med stor utvecklingspotential, säger företagets representant Jon Larsgården. Företagen i kommunen behöver anställa, nya företag etablerar sig och kommunen vill växa och bli fler. Hamnen i Hudiksvall har alltid haft stor betydelse för staden och bygden och det känns fantastiskt att få vara med och skapa framtidens Hudiksvall här.