Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Nya vikarier under coronapandemin på plats - får utbildning och introduktion

Under den pågående coronapandemin ser vi en ökning av människor som vill vara med och hjälpa till. Som vill göra samhällsnytta. Drygt 150 personer har skickat in intresseanmälan för att kunna jobba som vikarie inom vård och omsorg hos oss utifall att det skulle behövas. Vår rekryteringsenhet har jobbat hårt och intensivt med telefonintervjuer och referenstagningar bland de sökande. Idag är den första gruppen med personer som inte har någon tidigare erfarenhet av vård- och omsorgsarbete på utbildning och introduktion hos oss.

Viktigt med introduktion och utbildning

De har genomfört en webbutbildning genom Socialstyrelsen som är en introduktionsutbildning till jobb inom vård och omsorg. Idag får de lära sig förflyttningsteknik av våra fysioterapeuter och träffa en enhetschef för att prata om vad yrket innebär men också hur det är att vara boende på ett vård- och omsorgsboende.

- Vi är otroligt glada att ha de här personerna på introduktion nu, att vi kan stärka upp med personal inom vård och omsorg. Eftersom dessa personer inte har någon tidigare erfarenhet av yrket så det är såklart viktigt att vi stärker dem med kunskap och att de kan känna sig förberedda och trygga när de kommer ut till arbetsplatserna, säger Elin Svärd, chef på rekrytering- och bemanningsenheten.

Tillsammans tar vi oss igenom det här

Vi har många medarbetare som verkligen gör sitt yttersta för att våra äldre ska ha det så bra som möjligt, trots rådande omständigheter. Det är påfrestande tider vi lever i just nu men det finns också en enorm kraft och solidaritet runtom i samhället. Tillsammans tar vi oss igenom det här! Håll huvudet kallt, hjärtat varmt och händerna rena.

Vill du hjälpa till eller letar du sommarjobb?

Vill du också jobba som vikarie hos oss under coronapandemin?

Letar du jobb till sommaren?