Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Skolsköterskan Marie-Louise stärker upp i hemsjukvården

När Marie-Louise blev erbjuden att börja jobba inom äldreomsorgen för att avlasta hemsjukvården under coronapandemin tvekade hon inte.

Marie-Louise Lång Sverin jobbar i vanliga fall som skolsköterska på Idenors skola, Håsta skola och Lunds skola. Men när hon blev erbjuden att börja jobba inom äldreomsorgen för att avlasta hemsjukvården under coronapandemin tvekade hon inte utan tackade ja direkt. Marie-Louise har tidigare jobbat som distriktssköterska i hemsjukvården och tyckte att det var självklart att hjälpa till i dessa tider.

- Jag sa ja på en gång när frågan kom upp, eftersom jag tycker att vi behöver mobilisera oss och vara där vi behövs mest. Jag känner att jag gör en insats och att jag får vara med att hjälpa till i dessa tider som vi är i just nu, säger Marie-Louise.

Allt gick väldigt fort. Cirka en vecka från det att hon tackat ja var hon på plats i hemsjukvården och en skolsköterska från gymnasiet fick hoppa in som vikarie på Marie-Louise ordinarie jobb. Och trots att Marie-Louise tidigare jobbat inom hemsjukvården kände hon sig lite nervös till en början.

- Jag tänkte “hur ska jag fixa det här?”, men allt har gått bra och jag har blivit väl omhändertagen. Själva sjuksköterskejobbet kan jag, det som är svårast är nya datasystem.

Marie-Louise ångrar inte det här en sekund och anser att det är utvecklande för henne som person och att hon får mycket tillbaka.

- Jag känner mig glad av att jag kom hit och det känns helt rätt att göra det här. Det är roligt att komma ut och träffa de här äldre människorna, det är positivt. Det är så tacksamt och uppskattat att man kommer, det är jättepositivt. Jag känner att jag är en resurs och både patienter, brukare och personal är tacksam över att en till person kommer.

Marie-Louise anser att det är lätt att ha höga krav på sig själva när man jobbat länge som sjuksköterska och distriktssköterska, men att det är okej att vara ny på jobbet och inte kunna allt.

- Jag kan inte allting på mina fem fingrar utan jag kan hela tiden lära mig och måste be om hjälp. Det är också utvecklande och då blir man mer ödmjuk. Det är jättelätt att vara länge på ett jobb och kunna allt utan och innan. Det är en styrka att våga prova något nytt och bara man vågar så kan man, säger Marie-Louise.