Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

4 tips för att må bra under coronapandemin

Coronaviruset har gjort att vår vardag har förändrats. Många är hemma mer än förut och det kan kännas ensamt och tråkigt att vara hemma mycket. Här hittar du 4 tips för att du ska må bättre under pandemin.

1. Gör saker du gillar och som gör dig glad

Alla behöver ha roligt och göra saker de mår bra av. Det mesta kan du fortfarande göra, men kanske på andra sätt än tidigare. Du vet bäst själv vad du tycker är roligt. Kanske kan du läsa, pyssla, baka, spela spel, eller något annat du blir glad av

2. Gå ut och rör på dig och fyll på med bra energi

Alla mår bra av att röra på sig, äta bra och att sova tillräckligt länge på natten. Kom ihåg att du fortfarande kan vara utomhus, promenera, cykla eller träna med kompisar, så länge du håller avstånd till andra människor. Om det är dåligt väder kan du och din familj träna inomhus, till exempel genom att följa ett träningspass på nätet eller via en träningsapp.

3. Behåll dina vanliga rutiner

Rutiner gör att du mår bra. Det är viktigt att äta frukost, lunch och middag och att gå och lägga dig och stiga upp på ungefär samma tider. Det är också bra att ha bestämda tider för till exempel skolarbetet. Då kan du göra andra roliga saker resten av tiden.

4. Håll kontakten med kompisar och släktingar

Fortsätt prata med vänner och andra som är viktiga för dig, till exempel dina äldre släktingar. Eftersom ni inte kan träffas på samma sätt kanske ni kan prata i telefon, via datorn eller på sociala medier istället.