Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Sportbiblioteket blir Fritidsbanken

Den 25 maj går Sportbiblioteket i kommunens regi över till att bli Fritidsbanken som då kommer ledas av Strands IF. Verksamheten kommer precis som tidigare låna ut sport- och fritidsutrustning för att alla ska ha möjlighet att prova på och utöva olika typer av aktiviteter.

- Det var för några år sedan som vi drog igång verksamheten med Sportbiblioteket som ett sätt för att kunna få testa olika idrotter och låna sportutrustning utan att behöva köpa. Verksamheten har blivit jättepopulär vilket är jättekul, men vi behöver ta ett steg till och där räcker vi som kommun inte till. Därför har vi inlett ett samarbete med Strands IF som kommer ta över, säger Anna Lindqvist som är förvaltningschef för Kultur- och fritidsförvaltningen i Hudiksvalls kommun.

Fritidsbanken tar över och utvecklar verksamheten

Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. Här kan man låna utrustning för en aktiv fritid, som t.ex. skidor, skridskor, inlines, flytvästar, snowboards och mycket mer. Utlåningstiden är 14 dagar.

- Vi kommer ta över Sportbiblioteket från den 25 maj. Den stora skillnanden för kunden när vi tar över är att man kommer kunna besöka oss i vår butik och prova utrustningen. Vi siktar också på att bredda sortimentet så att det innehåller mer fritid- och sommarprylar, säger Olof Forsvik på Fritidsbanken i Hudiksvall.

Hur går utlåningen till?

På Fritidsbankens webbplats kan du läsa mer.

Vart ligger Fritidsbanken?

Köpmanbergsvägen 1 i Hudiksvall. Aktivitetsfabrikens lokaler på långsidan bredvid Hudiksvalls tidning.

Kontakt

Fritidsbanken:

Olof Forsvik

Kultur- och fritidsförvaltningen, Hudiksvalls kommun:

Anna Lindqvist
0650-55 69 31