Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Oro för ökad smittspridning inför helgen

Spridningen av Covid-19 går åt fel håll i stora delar av Sverige, så även i Gävleborgs län.

- Kommunen har löpande kontakt med Region Gävleborg som nu förbereder sig för ett snabbt ökande antal sjuka, säger biträdande kommundirektör Ulrika Wenn. Regionen ser en snabb ökning av sjuka, men ännu inte så många på sjukhus. Vi ser tack och lov ännu ingen spridning inom äldreomsorgen men ser just nu över rutiner, skyddsutrustning och beredskap att hantera en ökning av antalet sjuka.

Polisen rapporterar att man får många och starka signaler om att det runt om i landskapet kommer att anordnas flertalet större ungdomsfester under helgen. I vissa fall pratas det om flera hundra ungdomar på ett och samma ställe.

- Jag förstår att många är sugna på att träffas och fira halloween men det är verkligen inte läge för det nu eftersom det riskerar att påtagligt öka den lokala smittspridningen och sätta människors hälsa, och i värsta fall liv, på spel, säger Ulrika Wenn. Vi måste fortsätta att följa rekommendationerna annars kan läget snabbt bli riktigt besvärligt igen. Nu gäller det att vi tar ansvar och tar hand om varandra!