Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

På bilden: Jenny Vallin, biträdande rektor Läroverket, Jonas Holm, ordförande lärandenämnden, Andrea Bromhed ordförande i Miljö och Klimatrådet, Jenny Lönnroos, lärare och projektledare för Grön Flagg på Läroverket, Anna Sundelin, rektor Läroverket.

Grattis Läroverket - Årets hållbara grundskola

Från och med idag kan Läroverket titulera sig Årets hållbara grundskola.

- Jag är stolt över den här utmärkelsen för det betyder att Läroverkets elever och personal är en del av det viktiga arbetet med hållbarhet, i vår kommun och i vår samtid. Den här vinsten är ett kvitto på att vi är på rätt väg när vi arbetar med hållbarhet i undervisningen och som ett perspektiv på skolan, säger Anna Sundelin, rektor på Läroverket.

En rad olika aktiviteter och projekt har genomförts under det senaste året i syfte att skapa en hållbar samhällsutveckling. Förutom en certifiering i Grön Flagg har det också bidragit till att Läroverket nu kan titulera sig Årets hållbara grundskola.

- Jag är stolt över det målmedvetna arbete som Läroverket dess elever och lärare gjort och att man nu blev uppmärksammad och vann, säger Jonas Holm, ordförande i lärandenämnden.

- I dessa sammanhang är alla vinnare, men att en av våra skolor blev nominerade som en av fem skolor i Sverige är hedrande. Att vinna första pris är helt fantastiskt! Säger Andréa Bromhed, ordförande i Miljö och Klimatrådet.

Men arbetet slutar inte här menar Anna Sundelin:

- Nu ska vi spänna bågen ännu högre - hitta nya kreativa och inspirerande arbetsområden och skolövergripande aktiviteter.