Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Nu kan du boka en tid digitalt för personlig rådgivning kring ditt bygglovsärende.

Boka en tid digitalt för personlig rådgivning kring ditt bygglovsärende

Nu finns en e-tjänst tillgänglig för dig som behöver kontakt med en handläggare för personlig rådgivning om ditt bygglovsärende. Du bokar din tid via hudiksvall.se.

- Vi lanserar en e-tjänst för bokningsbara tider med våra handläggare. I och med pandemin har vi stängt ner möjligheten till fysiska besök. Genom bokade möten som sker via telefon eller digitalt via Teams ökar vi tillgängligheten och servicenivån för dig som behöver personlig rådgivning, säger Mikael Gillman som är verksamhetschef vid plan- och bygglovsenheten i Hudiksvalls kommun.

Vad blir det för skillnad för mig?

Just nu är möjligheten till fysiska möten stängd. Både bokade och spontana.

- Vi har totalt sätt utökat tiden för rådgivning men vi erbjuder den nu på ett annat sätt. Ditt möte med oss blir effektivare med fokus på dina frågeställningar då handläggaren har möjlighet att förbereda om du bokar en tid med oss, till skillnad från om du kontaktar oss spontant, säger Mikael Gillman.

Många frågor och svar finns på hudiksvall.se.

Kan jag inte ringa er längre om jag inte bokat tid?

Jo, vi har vissa telefontider för spontana samtal. Men vi ser gärna att du bokar en tid med oss för att vi ska kunna hjälpa dig på bästa sätt.

Hur bokar jag ett möte för personlig rådgivning?

Du bokar ditt möte via hudiksvall.se. Möten som du bokar sker genom telefon eller via Teams. Om du bokar ett Teams-möte får du en länk skickad till dig som du ansluter genom.

Ett första steg i en digital process

Under 2021 kommer bygglovsprocessen att digitaliseras allt mer. Mer information om det kommer under första delen av nästa år. Ett först steg är denna e-tjänst för att underlätta för både dig som kund hos oss och vår hantering av ditt ärende.