Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Biblioteken stänger.

Biblioteket begränsar tillgängligheten för fysiska besök

På grund av det allvarliga läget med snabb smittspridning har kultur- och fritidsnämndens ordförande beslutat att tillfälligt stänga biblioteksfilialerna i Bjuråker, Enånger och Sörforsa för besökare. Filialernas funktion som skolbibliotek fortsätter som tidigare, med sedan tidigare beslutade restriktioner.

Även på övriga bibliotek är tillgängligheten för fysiska besök begränsad.

- Jag vet att det betyder mycket för väldigt många att kunna besöka våra bibliotek men nu i det här läget måste jag vädja till alla besökare att i första hand använda andra sätt att få tillgång till vårt utbud. Den som har vill kan komma och hämta beställda böcker utanför bibliotekslokalen. Och för personer i riskgruppen som inte kan ta sig hit erbjuder vi hemleverans av bokpåsar.

Kommunens bibliotek har en central roll, inte minst när det gäller tillgången till samhällsservice.

- Därför känns det bra att vi ändå kan hålla öppet för nödvändiga besök. Den som till exempel behöver låna bibliotekets dator för att kunna betala räkningar är välkommen men vi uppmanar besökarna att göra sitt ärende och inte stanna längre än nödvändigt. Det är tuffa begränsningar men nödvändigt just nu för att stoppa smittspridningen, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Gerd Olsson.

Uppdaterad information 2020-11-24

Från och med 25 november är även Delsbo bibliotek tillfälligt stängt.