Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

hemtjänst

Vård och omsorg rustar för att situationen kan förvärras

Smittspridningen är stor i Hudiksvall och hela Gävleborgs län. Kommunens vård- och omsorgsverksamhet förbereder sig nu på att situationen kan förvärras ytterligare, med ännu fler sjuka brukare och personal.

- Vi hoppas naturligtvis att vi ska slippa det, men under de kommande veckorna kan vi behöva omfördela vår personal och även förändra olika insatser, säger Henrik Berglund Persson, ordförande i social- och omsorgsnämnden. Detta dels för att minska risken för smittspridning och bryta smittkedjor men också för att personalen ska räcka till de insatser som är absolut nödvändiga.

Det kan till exempel innebära att olika serviceinsatser som tvätt och städ glesas ut när det är möjligt, att promenader ställs in eller att de aktiviteter som var planerade att ersätta de stängda dagliga verksamheterna måste skjutas upp.

- Jag är fullt medveten om att det medför olägenheter för många men som läget är kan det bli nödvändigt att planera om och prioritera, vilket jag hoppas på förståelse för, säger Henrik Berglund Persson. Jag vill verkligen uppmanar alla att följa myndigheternas rekommendationer. Om vi alla hjälps åt de närmaste veckorna kan vi bromsa smittspridningen så att julen kan bli, om inte som vanligt, så iallafall så bra som möjligt.