Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Demokrativerkstad

Demokrativerkstad ska inspirera unga

Under 2021 erbjuds skolklasser i årskurs 7-9 och gymnasiet att delta i en demokrativerkstad uppdelat på två tillfällen.

Demokrativerkstaden 2021 är ett pilotprojekt. Vi vill sänka trösklarna till politiken och hoppas att fler unga känner att de vill påverka i kommunen och vet hur de kan göra det. Vi vill också bidra till att skolans kunskapskrav i samhällskunskap nås på ett lättillgängligt sätt.

- Vi provar ett koncept för demokrativerkstad där den kommunala demokratin levandegörs. Elever får öka sina kunskaper om kommunen och hur de kan påverka, träffa förtroendevalda i kommunen och genom rollspel prova rollen som ledamot i kommunfullmäktige, säger Jenny Alvolin som är strateg för social hållbarhet i Hudiksvalls kommun.

Vilka är med?

Demokrativerkstaden vänder sig det här läsåret till klasser i årskurs 7-9 och gymnasiet. Först till kvarn gäller för anmälan.

- Vi hoppas också att demokrativerkstaden bidrar till att nå skolans kunskapskrav i samhällskunskap på ett lättillgängligt och levande sätt, säger Jenny Alvolin.

Vad hoppas ni få ut av det?

Målsättningen är att fler unga känner att de vill påverka i kommunen och vet hur de ska göra det. Projektet syftar till att öka samhörighet och inspirera till att kunna påverka i vårt samhälle.

Mötet mellan elever och förtroendevalda ska bidra till reflektioner i aktuella frågor och kring rollen som förtroendevald. Målet är att ge insikter om hur unga tänker kring den demokratisk processen och ge input i aktuella frågor.

Jag är lärare och vill veta mer!

Här kan du läsa mer om Demokrativerkstaden och hur du och din klass kan delta.

Har du frågor?

Du kan kontakta Jenny Alvolin som är strateg för social hållbarhet.

Telefon: 0650-55 60 86.