Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Försiktig optimism kring covidläget

Smittspridningen är inne i en betydligt lugnare fas jämfört med hur läget var strax före jul. Men det är helt avgörande att vi fortsätter att följa restriktionerna, inte minst utifrån oron för en tredje våg.

Att vaccinationerna nu kommit igång är naturligtvis glädjande. Under de två första veckorna sedan vaccineringarna startade har drygt 1 000 doser getts till boende på vård- och omsorgsboenden och även en hel del personal.

När det gäller gymnasieskolan fortsätter fjärrundervisningen under nästa vecka för att man ska hinna göra en detaljerad planering för återgång till delvis närundervisning, alltså med elever på plats i skolan. Mer information kommer under nästa vecka.

Grundskolan: åk 7-9 återgår till undervisning på plats i skolan från och med måndag.

Krisledningsnämnden och kultur- och fritidsförvaltningens ledning har fattat ett antal beslut om kultur, idrott och fritidsverksamhet. Det här gäller nu:

  • Kommunens samtliga idrottshallar och gymnastiksalar fortsätter att vara stängda, men hålls öppna för idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare, för skolan och för verksamhet som har idrottsutövningen som yrke.
  • Biblioteken i Hudiksvall, Delsbo och Iggesund öppnas för fysiska besök, i max 20 minuter för respektive besökare
  • Badhusen är fortsatt stängda för allmänheten, men hålls öppna för barn- och ungdomsverksamhet i föreningars regi för barn och unga födda 2005 eller senare samt för skolans simundervisning så långt det är möjligt utifrån pandemilagens begränsningar.
  • Fritidsgårdarna i Hudiksvall och Delsbo öppnas med restriktioner, för unga födda 2005 och tidigare. Fritidsgårdarna i Iggesund och Forsa har inte möjligheter att hålla öppet utifrån de krav som pandemilagen ställer. Istället fortsätter verksamheten att bedrivas digitalt samt med stöd till fältarna.
  • Kulturskolan kan bedriva frivillig enskild undervisning på plats. Det pågår fortfarande en utredning av vilka konsekvenser de senaste beskeden från myndigheterna får för kulturskolans ensembler och grupper. Besked kommer de närmaste dagarna, till dess bedrivs verksamheten på distans.
  • Mulle Meck hålls stängt tills vidare.