Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Import

Oro för covidutbrott på Linfröets förskola

Uppdaterad information 2021-02-23

Fortfarande är en hel del personal på Linfröets förskola hemma med symptom. Därför vädjar vi till de familjer som har möjlighet att fortsätta ha barnen hemma veckan ut. Förskolan kommer självfallet att vara öppen för alla som behöver det.

Den allmänna smittspridningen ökar nu återigen i hela Gävleborgs län, därför vill vi vara extra försiktiga. Det gäller verkligen nu att alla verkligen följer hygienrutinerna, håller avstånd och stannar hemma även vid lindriga symptom.

Publicerat 2021-02-22

Under helgen har inga nya covidfall konstaterats på Linfröets förskola. Som en försiktighetsåtgärd uppmanar vi ändå de som har möjlighet att hålla sina barn hemma även i morgon tisdag. Från och med onsdag är verksamheten igång som vanligt.

Det är viktigt att alla hjälps åt och följer hygienrutinerna, håller avstånd och stannar hemma även vid lindriga symptom.

Publicerat 2021-02-23

Just nu är 6 av 12 personal på Linfröets förskola i Näsviken hemma med symptom, varav några med konstaterad covid-19.

- Vi behöver ta in vikarier för att klara bemanningen och vädjar därför till de föräldrar som har möjlighet att ha sina barn hemma till och med måndag, då vi återkommer med mer information. Förskolan kommer självfallet att vara öppen för alla som behöver det, säger kommundirektör Bengt Friberg som leder krisledningsstaben.

Den allmänna smittspridningen ökar nu återigen i hela Gävleborgs län, vilket förstås är oroande.

- Signalen från smittskyddsläkaren är att det finns en relativt stor risk för en tredje våg och därför vill vi vara extra försiktiga. Det gäller verkligen nu att alla verkligen följer hygienrutinerna, håller avstånd och stannar hemma även vid lindriga symptom, säger Bengt Friberg.