Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Bild på dekorerad och utsmyckad cykel upphängd på en vägg.

Iggesunds skola är certifierade enligt Grön Flagg

Blommor i gamla stövlar som konstverk på skolgårdens staket. Matsvinnstävling på lunchen. Skafferi- och kylskåpsrensning på hem- och konsumentkunskapen. Det är bara några få exempel på vad Iggesunds skola gjort i sitt arbete med Grön Flagg. Ett arbete som nu lett fram till att skolan blivit certifierad enligt Grön Flagg.

– Iggesunds skola är vår första f-9 skola som blivit certifierad enligt Grön Flagg. De har gjort ett fantastiskt jobb. Deras arbete med utlåningsbod är ett bra exempel på hur man tar tillvara de begränsade resurser vi har, säger Åsa Terent, miljöstrateg på Hudiksvalls kommun

Vad hoppas du att certifieringen ska leda till?

– Vi hoppas att det ska leda till en ökad medvetenhet hos elever och vuxna om hållbar utveckling. Hur vi tillsammans kan nå en hållbar utveckling ur ekologiskt, ekonomiskt och socialt perspektiv, säger Ann-Christin Blückert, biträdande rektor på Iggesunds skola

Vad är nästa steg?

Skolan kommer nu framåt arbeta mer enligt Agenda 2030 och de globala målen för en hållbar utveckling. Närmast i tiden ligger en film om de globala målen och en sopsorteringstävling.

– Förutom att fira att vi är certifierade kommer vi också engagera våra elever ännu mer genom att implementera arbetet med ämnesövergripande projekt och uppdrag, säger Ann-Christin Blückert.

Miljöarbetet i våra skolor

Nyfiken på hur miljöarbetet ser ut i våra skolor? Här kan du läsa mer: