Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Kulturhuset

Kulturhuset blir vaccinationsplats i Hudiksvall

Kulturhuset blir platsen för utökade vaccinationer i Hudiksvall. Här kommer Region Gävleborg att ha kapacitet att vaccinera upp till 1100 personer per dag.

Region Gävleborg räknar med att börja använda Kulturhuset från den 3 maj och framåt.

– Från kommunens sida är vi väldigt angelägna att kommunens invånare kan få vaccinera sig så fort som möjligt. Därför gör vi allt vi kan för att stötta Region Gävleborg och är glada att vi kunnat frigöra Kulturhuset, med centralt läge och bra lokaler, säger kommundirektör Bengt Friberg.

Enligt Folkhälsomyndighetens statistik hade 7 337 av kommunens invånare fått sin första dos fram till 8 april, vilket är nästan 25 procent av befolkningen som är 18 år och äldre. 3 369 personer var färdigvaccinerade med två doser, vilket är drygt 11 procent av befolkningen.

– Politikens uppdrag till Region Gävleborg är att det ska vara enkelt att vaccinera sig och att tillgängligheten till vaccin ska vara hög. Därför ska vaccineringen skötas rättvist och så nära befolkningen som möjligt, säger hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Jan Lahenkorva (S). Att det nu blir klart med ytterligare en vaccinationsplats i Hudiksvall är viktigt för alla hudikbor som vill skydda sig mot smittan.