Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Trombon.

Elever från Kulturskolan uttagna till landslag

John, Benjamin och Vilgot är tre elever från Kulturskolan i Hudiksvall som är uttagna till landslag. Det är inte vilka landslag som helst. Stråklandslaget och blåslandslaget! John och Benjamin spelar cello, Vilgot spelar trombon.

Alla tre deltar vanligtvis i undervisning på Kulturskolan i Hudiksvall. Att delta i stråk- eller blåslandslaget innebär att framöver få ta del av undervisning från andra väldigt duktiga musiker inom sitt instrument.

Hur känns det att vara uttagen till landslaget?

- Det känns superkul och spännande att få vara med om nåt sånt här tillsammans med andra engagerade personer. Jag hoppas att jag kommer få ut lärorika saker av detta, säger Benjamin.

John instämmer och lyfter samtidigt upp beskrivningen av en glädjechock.

- Jag trodde faktiskt inte att jag skulle bli utvald. Det kom som en glädjechock för mig, säger John.

Vilgot som spelar trombon berättar om sin aktiva musikvardag. Han spelar bland annat både i storband och blåsorkester, som av pandemiskäl tyvärr är pausat just nu.

- Det ska bli spännande, jag är tydligen yngst i landslaget, säger Vilgot.

Upptäck Kulturskolan

Upptäck glädjen i att spela, sjunga, dansa, spela teater eller utveckla din konstnärliga sida i vår bildverkstad. Kanske hittar du något på Kulturskolan som du inte visste fanns. Tillsammans med våra pedagoger och dina kulturskolekamrater kommer du få uppleva många roliga stunder.

Vilka kan delta i Kulturskolans verksamhet?

Vi vänder oss till dig som är 4 år till och med gymnasiet. Förutom vår frivilligverksamhet finns vi också ute i förskolan och grundskolans undervisning.