Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Svenska flaggan

Nu stundar student och skolavslutning

Efter ett år väldigt speciellt år närmar sig nu till slut examen och skolavslutning. En tid som brukar innebära möjligheter till många olika aktiviteter tillsammans i skolan och kalas med släkt och vänner.

- Vi har planerat grundskolans och gymnasiets avslutningar på ett så smittsäkert sätt som möjligt. Varje skola har sitt eget schema för hur det praktiskt kommer att gå till, säger Ulf Carlsson som är verksamhetschef för grundskolan.

Efter årets stränga restriktioner öppnar Sverige från 1 juni försiktigt upp inför sommaren. Men det är inte läge att anordna de stora kalas ännu.

- Pandemin är inte över och vi uppmanar alla som vill fortsätta fira efter att skolans program avslutats att följa myndigheternas råd och restriktioner. Vi måste helt enkelt visa hänsyn tillvarandra genom att helst träffas utomhus, fortsätta hålla fysisk distans och stanna hemma vid minsta symptom, säger gymnasiets verksamhetschef Urban Wickman.

Det har varit ett omtumlande år inom både gymnasiet och grundskolan, med restriktioner och ständiga förändringar. Ulf och Urban vill rikta ett stort tack till såväl elever som personal.

- Vi vet att det har varit tufft många gånger att hantera alltifrån fjärrundervisning till oro men det har man gjort på ett fantastiskt sätt. Nu hoppas vi att alla får ett riktigt skönt sommarlov!