Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Två personer sitter i en soffa och pratar.

Har du möjlighet att vara ett stöd åt ett barn, ungdom eller vuxen?

Har du möjlighet att avsätta någon eller några dagar i veckan eller öppna upp ditt hem för en annan medmänniska någon eller några gånger i månaden? Då kan du bli kontaktperson eller kontaktfamilj och vara ett stöd åt ett barn, ungdom eller vuxen som behöver någon vuxen utanför sin familj.

- Vi tar gärna emot alla typer av intresseanmälningar. I dagsläget är vi i stort behov av kontaktfamiljer som kan tänka sig ta emot syskonpar samt manliga kontaktpersoner, säger Vendela Berglund som är handläggare vid Tillfälligt stöd på Hudiksvalls kommun.

Vad innebär det?

Kontaktfamilj innebär att du tar dig an ett uppdrag per dygn i ditt eget hem. Du öppnar ditt hem för barn eller ungdom och är ett stöd i olika situationer. Vanligtvis är det omfattningen fredag till söndag, men kan även innebära någon vardag. Antalet helger/dygn per månad varierar beroende på uppdrag.

Kontaktperson innebär att du tar dig an ett uppdrag med varierande tillfällen per vecka/månad, uppdraget handlar främst om att bidra till att personen får en meningsfull och social aktivitet utifrån den personens behov.

Gör din intresseanmälan

Kontaktperson

Kontaktfamilj

För mer information