Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Barn med röda stövlar sparkar i en regnpöl

Anmäl dig till Minimeringsmästarna

Funderar du på vad du och ditt hushåll kan göra för klimatet och för att få pengar över i plånboken? Väntan är över! Nu är det dags för action. Skicka in din intresseanmälan för den peppigaste klimatutmaningen redan idag. Du tävlar mot andra hushåll i Hudiksvalls kommun och i hela Sverige.

Du lär känna andra deltagare och tävlar mot andra hushåll i Hudiksvalls kommun. Men du tävlar också med hushåll i hela Sverige om vem som är bäst på att minska sitt avfall och klimatavtryck, konsumera klokt och inspirera. Under tävlingen samlar du poäng. Det gör du genom att vara med på tematräffar, klara utmaningar och genom att minska ditt avfall.

Hela ditt hushåll deltar i tävlingen i cirka ett års tid där vi ses på fem tematräffar. Då blir det fika eller mat och härliga diskussioner. Vid tematräffarna får du en utmaning till nästa tematräff och du dokumenterar resan, till exempel via sociala medier.

Du behöver inga kunskaper innan. Vi tar steg tillsammans och till din hjälp har du kontaktpersoner som vägleder dig. Kanske är du singel eller så är ni många i ditt hushåll? Det spelar ingen roll hur många det är i ditt hushåll eller vilken ålder du/ni har.

Tävlingen delas in i fem teman: hållbar konsumtion, matsvinn, farligt avfall, delande, textil. Tävlingen avslutas digitalt där Sverigevinnaren koras och fina vinster delas ut.

Fakta: Tävlingen arrangeras av Hudiksvalls kommun i samarbete med branschorganisationen Avfall Sverige. Den är en del för att klara målen i Hudiksvalls kommuns nya kretsloppsplan. Planen utgår direkt från Globala
målen för hållbarhet.

Frågor: Eva B Nilsson, projektledare: eva.b-nilsson@hudiksvall.se 073-0933193.