Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Kronprinsparet videosamtalar

Kronprinsessparet i samtal om Hudiksvalls kommun

Kommunstyrelsens ordförande Mikael Löthstam hade på på fredagen ett samtal med kronprinsessan Viktoria och prins Daniel om den spännande utveckling som Hudiksvall befinner sig i.

- Kronprinsparet visade stort intresse för Hudiksvalls kommun. Prins Daniel känner också till de här trakterna bra via egna besök, konstaterar Mikael Löthstam.

På agendan stod bland annat Hudiksvalls positiva befolkningsutveckling och arbetet med att få flytta både till vår kommun och till Hälsingland. Läget för näringslivet som överlag klarat sig bra under pandemin med nyanställningar avhandlades också liksom utmaningarna för föreningslivet.

- Vi pratade även om arbetet med nya Ostkustbanan och de olika förutsättningar som kommunen har att ta hänsyn till. Och naturligtvis om utvecklingen av hamnområdet och hur vi arbetat med att göra den nya stadsdelen Kattvikskajen attraktiv, hållbar och vänlig att bo och verka i, säger Mikael Löthstam.

Mötet skedde digitalt men Mikael Löthstam kunde ändå ge en snabb bild av Hudiksvalls kommun ur ett geografiskt perspektiv, från kust till inland. För att på plats kunna se och uppleva vi har att erbjuda i form av näringsliv, rekreation, kultur, föreningsliv och natur fick kronprinsparet en inbjudan att på plats besöka Hudiksvalls kommun när tillfälle ges.