• Start
  • » Nyheter
  • » Hjälp oss att hjälpa en medmänniska

Hjälp oss att hjälpa en medmänniska

Publicerad den 22 september 2021

Alla barn kan inte bo med sina föräldrar. De kan behöva komma till en annan familj där de kan få trygghet, kärlek och omsorg. En del barn och unga behöver en person som de kan träffa och få stöd av då och då. Har du tid och möjlighet att hjälpa en medmänniska ett par gånger i månaden? Kanske kan du tänka dig att öppna upp ditt hem? Då behöver vi dig och ditt engagemang!

Vi förstår att det är ett stort beslut. Det kanske till och med är lite läskigt? Men du behöver inte kunna allt – det räcker att du har hjärtat på rätt ställe. Vi hjälper dig med resten!

Vad kan jag göra?

Du väljer själv hur mycket du vill och kan engagera dig. Här har vi samlat olika uppdrag som du kan hjälpa till med, förhoppningsvis hittar du något som passar just dig.

Kontaktperson

Som kontaktperson bidrar du till att en medmänniska får en meningsfull och social aktivitet någon eller några gånger varje månad. Ni kan till exempel åka till badhuset, fika, promenera eller sitta ner och prata med varandra. Låter det intressant? Läs mer om att bli kontaktperson:

Kontaktfamilj eller stödfamilj

Ibland behöver ett barn eller en ungdom en till viktig vuxen i sitt liv. Som kontaktfamilj eller stödfamilj öppnar du upp ditt hem någon eller några gånger i månaden, vanligtvis fredag till söndag. Skulle det passa dig? Läs mer om att bli kontakt- eller stödfamilj:

Familjehem

Att vara familjehem innebär att du är den familj barnet behöver när hen inte kan bo hos sina föräldrar. Som familjehem hjälper du barnet med alla vardagssysslor, men är även ett stöd för barnet i kontakten med sina föräldrar och med myndigheter. Har ni utrymme i er familj? Läs mer om att bli familjehem:

Jourhem

Som jourhem tar du emot ett barn eller en ung person under en begränsad tid. Du tar emot barn i ett akut läge och barnet kan flytta in bara med några timmars varsel. Det är därför viktigt att det alltid finns en vuxen hemma på heltid i jourhemmet. Har du engagemanget som krävs? Lär mer om att bli jourhem:

Jag vill veta mer

Om du vill hjälpa, men är osäker på hur, kan vi lotsa dig rätt. När du lämnat in din intresseanmälan kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst informationssamtal. Du binder dig alltså inte till något.

Tyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig!
Skriv ut

Hudiksvall ska bli Sveriges bästa kommun att leva och verka i – med 50 000 invånare i kommunen varav 25 000 i staden år 2050