Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Idag invigdes Bromangymnasiets ”nya” skolrestaurang

En bra måltidsmiljö är en viktig ingrediens för lunchupplevelsen. Därför har Bromangymnasiets skolrestaurang genomgått en makeover och idag slogs portarna upp till den ”nya” skolrestaurangen.

- En bra måltidsmiljö är otroligt viktig. Målet med den här renoveringen har varit att skapa en miljö som eleverna kommer trivas i och där de vill sitta och äta sin lunch. Tack vare ett gediget samarbete, både med eleverna men också mellan olika verksamheter, har vi kunnat genomföra den här renoveringen, säger Maria Udenius, enhetschef på Kostenheten.

Under höstlovet kom den sista inredningen på plats och idag fick eleverna se det slutgiltiga resultatet.

- Idag invigde vi skolrestaurangen och det firades med thaibuffé. Vi hoppas såklart på ett bra mottagande och att eleverna gillar sin nya skolrestaurang och att de vill komma hit för att äta. Jag ser också att en bättre måltidsmiljö kan ha andra positiva effekter så som minskat matsvinn. Men det här är såklart ett pågående arbete och vi hoppas på att fler idéer kan kläckas med fortsatt utveckling av måltiden och måltidsmiljön, säger Johan Jansson, köksansvarig på Bromangymnasiet.

Ett utbyte av tankar och kunskaper mellan elever och verksamheter

För att följa upp läget på skolan och allt runt måltiden har Bromangymnasiet och Kostenhetens ledning ett löpande samarbete. Det är också så idén om en renovering väcktes till liv. Under renoveringens gång har det sedan utbytts kunskaper och tankar, både med eleverna, men också mellan olika verksamheter - på och utanför skolan.

- Vi har haft dialog med elever på matrådet gällande utveckling av måltidsmiljön och tagit in deras åsikter. Vi har också tagit hjälp av elektriker på fastighetsavdelningen och Kontorscenter som hjälpt till med design, montering och inredning. Det är dessutom elever på Byggprogrammet som har målat och tapetserat. Det är jättekul att eleverna har kunnat använda sina kunskaper i det här projektet. Det blev verkligen jättefint och både vi och eleverna känner oss stolta! Säger Maria Udenius.

Samarbetet under hela processen, från idé till utförande, lyfter också Urban Wickman, verksamhetschef på Bromangymnasiet, som en av framgångsfaktorerna bakom renoveringen;

- Det har verkligen varit ett tätt och lyckat samarbete mellan Kostenhetens verksamhetschef Katarina Niemi, enhetschef Maria Udenius och Bromangymnasiets köksansvarig, Johan Jansson. Utan det fördjupade samarbetet som skolan och Kostenheten haft under pandemin hade det här inte realiserats.

Maria Udenius instämmer;

- Samarbete och dialog över förvaltningar är en otroligt viktig del för att man ska komma framåt och nå värdefulla resultat, att man har förståelse och respekt för varandras verksamheter och arbetsuppgifter. Lyckas vi med det då är allt möjligt!