Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Att arbeta som kock inom kommunen - en känsla av att göra något gott

- Det bästa med att jobba som kock på ett äldreboende är att få ta hand om de äldre. Att få servera dem bra och näringsrik mat som de tycker om, säger Ewa Berglund, kock på Rosenborgs äldreboende.

Att arbeta som kock inom offentlig verksamhet är ett viktigt uppdrag. Bara inom Hudiksvalls kommun serveras 8750 måltider per dag till våra äldre, barn och unga.

- Det är ett jätteviktigt uppdrag. En tredjedel av Sveriges måltider serveras inom offentlig verksamhet. Därför är det viktigt att vi har rätt kompetens i våra kök för att kunna servera god, nyttig och vällagad mat, säger Maria Udenius, enhetschef på Kostenheten.

Att arbeta som kock inom Hudiksvalls kommun har flera fördelar menar Solfrid Ramberg som arbetar som kock på Solbågens förskola.

- Det bästa med att jobba som kock inom kommunen är att det är en trygg arbetsplats. Det är ordning och reda och man vet att allt går rätt till. Sen har jag bra chefer som lyssnar på mig, det gör att man verkligen har saker att säga till om, så det känns jättebra.

Både Pierre Liljeroos, kock på Iggesunds skola, och Ewa Berglund, kock på Rosenborgs äldreboende, instämmer.

-Jag trivs jättebra på jobbet. Jag tycker om den sociala biten, att få träffa mycket folk. Men mest av allt handlar det om att jag tycker om att laga mat, säger Ewa.

- Det bästa med att arbeta som kock på Iggesunds skola är att få träffa alla elever, det är dem vi är här för. Vi har ju ett stort spann av elever, ända från förskoleklass till årskurs 9, så det är jättekul, säger Pierre.

För tillfället råder en viss kock-brist inom offentlig verksamhet, något som Maria Udenius hoppas snart ska förändras.

- Vi hoppas att fler blir nyfikna på att arbeta som kock i offentlig verksamhet och framför allt hos oss på Kostenheten i Hudiksvalls kommun.