två EPA-traktorer

En kväll i EPA-kulturens tecken

På onsdag 8/12 hålls en EPA-utställning på parkeringen bakom muséet i syfte att uppmärksamma ungdomar och EPA-kulturen.

Mellan klockan 17.45 – 19.30 har du chansen att komma och ställa ut din EPA. Publiken kommer sedan att rösta fram en vinnare som kommer tilldelas ett presentkort på 500 kr.

- Det är Kultur- och fritidsförvaltningen tillsammans med Social- och omsorgsförvaltningen, Hälsinglands muséum och polisen som ordnar en kväll för att uppmärksamma ungdomarna och en kultur många ungdomar tillhör. Vi kommer att ha en EPA-utställning, bjuda på korv med bröd, en DJ som spelar musik och mycket mer. Det går förstås bra att komma även om du inte har en EPA, säger Jenny Alvolin, strateg för social hållbarhet.

Mellan klockan 18.30 – 19.30 kommer Benjamin Nörskov visa sin utställning ”EPA Sverige” inne på muséet. Därefter, mellan 19.30 – 20.30, kommer ett panelsamtal om EPA-kultur, stolthet, drömmar och lite regelverk att hållas inne på muséets kafé. Panelen består av EPA-ungdomar, fältare och en polis.

- Vi hoppas på att både skapa och stilla nyfikenhet, att vi går därifrån lite klokare och ännu mer nyfikna. Att det blir en mötesplats där unga och vuxna möts kring något som är viktigt och på riktigt. Att vi kan lyfta fram de ungas engagemang och erfarenheter, säger Jenny Alvolin.