Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Närbild på en mobiltelefon där startsidan på nya hudiksvall.se syns på skärmen

Nya hudiksvall.se och bromangymnasiet.se har besökarna i fokus

Ännu större fokus på besökaren, lättare att hitta den information du behöver och enklare att fixa saker själv. Den 31 januari är Hudiksvalls kommuns och bromangymnasiets nya webbplatser redo att lanseras.

- Användarvänlighet och tillgänglighet har varit inriktningen för förnyelsearbetet som pågått under hösten. Nu är vi både glada och stolta över att kunna visa upp två webbplatser som är enklare och mer funktionella att använda för alla. Och som dessutom känns moderna och fräscha, säger Annacarin Andersson, kommunikationschef.

Vad är nytt?

Innehållet och strukturen är fortfarande densamma men utseendet och vissa funktioner har ändrats för att uppfylla tillgänglighetskraven, men också för att skapa en kortare väg till rätt information för alla användare. Det handlar om att göra det så enkelt som möjligt för besökaren, oavsett om man surfar med datorn, surfplattan eller mobilen. Och det måste fungera även om man har någon typ av funktionsvariation.

- hudiksvall.se se är navet i vår externa kommunikation. Idag vill människor hitta information på egen hand och kunna utföra tjänster när det passar en själv, och det måste vi svara upp emot, säger Annacarin Andersson.

Även arbetet med bromangymnasiet.se har utgått från ett tydligt syfte.

- Vi vill att bromangymnasiet.se ska fungera som ett nav för skolans kommunikation och marknadsföring där elever, blivande elever, vårdnadshavare och andra kan inhämta kunskap. Det ska också vara en plattform där skolans breda utbud kan få ta plats. Den nya designen ligger i linje med det, säger gymnasiechef Urban Wickman

Skärpta krav på tillgänglighet ligger till grund för förändringen

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service innebär att tjänster och information som en offentlig aktör tillhandahåller genom en webbplats eller mobil applikation ska vara tillgänglig och kunna användas av alla människor oavsett funktionsvariation.

- Digital tillgänglighet innebär alltså att ingen ska hindras från att få tillgång till digital offentlig service såsom tjänster och information på våra webbplatser. Detta är något som starkt präglat vårt arbete med de nya webbplatserna, säger Annacarin Andersson.

Hjälp oss hitta fel

Vid teknikförändringar på en webbplats är det vanligt att det uppstår en del problem.

- Om ni stöter på några problem eller felaktigheter vore vi tacksamma om ni använder Tyck till om sidan-funktionen och rapporterar in dessa till oss, säger Annacarin Andersson.

Bild på nya hudiksvall.se och bromangymnasiet.se startsida

Skisser för nya hudiksvall.se och bromangymnasiet.se