Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Hasselbackens förskola i Forsa är invigd

I december 2021 flyttade barn och personal in på nya Hasselbackens förskola i Forsa. Idag var det dags för invigning!

Det vita vinterlandskapet lystes upp av färgglada ballonger när barn och personal firade tillsammans ute på den nya stora förskolegården. Invigningen inleddes med ett rörelsepass där barnen själva fått rösta fram vilka låtar de ville röra sig till. På plats på invigningen var även lärandenämndens ordförande Jonas Holm och viceordförande Jim Svensk Larm för att klippa invigningsbandet.

– Det känns helt fantastiskt att vi äntligen är på plats i de nya lokalerna. Jag ser och hör hur barnen uppskattar den nya förskolan, allt från den nya matsalen till den stora utegården. Jag ser också vinster bland personalen och hur vi kan utveckla vårt sätt att arbeta, säger Ewa Bydell, rektor på Hasselbackens förskola.

Det var i september 2018 som Hasselbackens förskola i Forsa brann. Två avdelningar totalförstördes och två avdelningar rökskadades. I väntan på att förskolan skulle byggas upp var barnen evakuerade och uppdelade. Nu har förskolan byggts upp igen och dessutom utökats till en 6-avdelningsförskola. Det innebär att alla barn i Forsa, även de som tidigare gick på Asplundens förskola, är sammanslagna på den nybyggda förskolan Hasselbacken.

– Med de här lokalerna har vi nu förutsättningar för att skapa en ännu bättre arbetsmiljö för både barnen och personalen. Vi ser också fram emot när pandemin är över och vi kan blanda barngrupperna och öka samarbetet ytterligare mellan avdelningarna, säger Ewa Bydell.

På grund av den fortsatt höga smittspridningen var invigningen av förskolan inte öppen för allmänheten, utan den invigdes i en mindre skala av barnen på förskolan, förskolans personal, förskolans rektor och politiker från lärandenämnden. Ett öppet hus för vårdnadshavare och allmänhet planeras längre fram när smittspridning har gått ner.