Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Workshop för ett mer jämlikt Hudiksvall

ordmoln

Har du tankar och förslag om vad som behöver göras för att alla människor ska ha möjlighet att leva ett gott och friskt liv? Hudiksvalls kommun kraftsamlar nu för att skapa ett mer jämlikt och inkluderande samhälle och vi behöver din hjälp!

Idag finns skillnader i människors möjligheter att leva ett gott och friskt liv. Skillnader i arbete, inkomst och utbildning skapar ojämlika förutsättningar för människors hälsa, boendemiljö och möjlighet att delta i det sociala livet. Det här skapar i sin tur klyftor mellan människor och gör att tilliten i samhället minskar. För att säkra ett framtida Hudiksvall där alla människor ges förutsättningar att utvecklas och må bra behöver vi vända den trenden.

Den 30/3 arrangerar Hudiksvalls kommun därför en digital workshop för att tillsammans med lokalsamhället samtala om lösningar och åtgärder för att möta dessa utmaningar.

- Vi behöver ta vara på all kunskap och erfarenhet som finns runt om i samhället – från privatpersoner så väl som från föreningsliv och näringsliv. Därför hoppas vi att du har möjlighet att delta och dela med dig av dina tankar och idéer, säger Amalia Sjindjapkin, strateg för social hållbarhet på Hudiksvalls kommun.

Vill du vara med på workshopen?

Kanske har du tankar om hur vi kan få fler människor i arbete, möjliggöra för fler att ta gymnasieexamen och få fler att delta i samhället och i demokratin? Kanske ser du specifika utmaningar just där du bor och har förslag på vad som behöver göras annorlunda för situationen ska bli bättre? Oavsett vem du är eller vilken input du har är du välkommen att delta den 30 mars!

Workshopen sker digitalt och en länk skickas ut vid anmälan. Anmäl dig senast den 28 mars genom följande länk: https://e-tjanster.hudiksvall.se/workshop Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Mer information om processen och det fortsatta arbetet hittar du här:

Läs mer om social hållbarhet

Vid frågor, kontakta: amalia.sjindjapkin@hudiksvall.se