Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Informationskväll om kontaktfamilj, stödfamilj och familjehem

Det finns barn och ungdomar som behöver ditt stöd, ditt engagemang och ditt hjärta. Den 29e mars håller representanter från socialtjänsten en informationskväll där du får information om hur du kan hjälpa barn och ungdomar genom att bli kontaktfamilj, stödfamilj eller familjehem.

  • När? 29 mars klockan 18.30
  • Var? Patricia, Lastagegatan 9 i Hudiksvall

Har du tid och möjlighet att hjälpa en medmänniska ett par gånger i månaden? Kanske har du funderat på att öppna upp ditt hem för ett barn som behöver det? Vi förstår att det är ett stort beslut. Det kanske till och med är lite läskigt? Men du behöver inte kunna allt – det viktigaste är att du har hjärtat på rätt ställe.

Under kvällen kommer du att få information om de olika uppdragen. Du kommer även ha möjlighet att mingla och ställa dina frågor direkt till representanter från socialtjänsten.

Vi bjuder på fika och du behöver inte anmäla dig.

Mer information om uppdragen

Vill du läsa mer om uppdragen hittar du information här.

Kontaktfamilj eller stödfamilj

Ibland behöver ett barn eller en ungdom en till viktig vuxen i sitt liv. Som kontaktfamilj eller stödfamilj öppnar du upp ditt hem någon eller några gånger i månaden, vanligtvis fredag till söndag. Skulle det passa dig?

Läs mer om att bli kontakt- eller stödfamilj:

Bli kontaktfamilj

Familjehem

Som familjehem är du den familj barnet behöver när hen inte kan bo hos sina föräldrar. Du hjälper barnet med alla vardagssysslor, men är också ett stöd för barnet i kontakten med sina föräldrar och med myndigheter. Har ni utrymme i er familj?

Läs mer om att bli familjehem:

Bli familjehem