Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Snart börjar renoveringen av Humlans förskola i Iggesund

 Humlans förskola i Iggesund

Humlans förskola i Iggesund ska renoveras och planeringen är i full gång. Förskolan kommer att totalrenoveras invändigt för att skapa ändamålsenliga lokaler med barnens bästa i fokus.

I sommar påbörjas en invändig renovering av Humlans förskola i Iggesund. Renoveringen kommer att generera lokaler som är bättre anpassade för genomförandet av förskolans läroplan och uppdrag tillsammans med barnen och som har barnens bästa i fokus.

– Tack vare renoveringen av Humlans förskola kommer vi att få ändamålsenliga lokaler utifrån förskolans uppdrag och undervisning. Det gör att vi kommer vi kunna skapa en bättre arbetsmiljö för både barnen och personalen på förskolan, säger Annika Gabrielsson, verksamhetschef för förskolan.

Var ska barnen vara under byggtiden?

Eftersom befintlig förskola ska totalrenoveras invändigt behöver de barn som går på Humlans förskola flyttas. Barnen kommer under renoveringstiden gå på Timmerstocken, en lokal vid Iggesunds skola.

– Vi förstår att det kan bli krångligt för familjerna när barnen flyttas till andra lokaler. Men vi är glada att kunna flytta hela förskolan till en gemensam lokal och på så sätt hålla ihop barngrupperna och personalen. Vi har haft ett första föräldramöte och även ett barnmöte för att informera och svara på frågor, säger Lena Stark-Mickelsson, rektor på Humlans förskola.