Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Deltagare på dagliga verksamheten Packerian förnyar

Person som lindar mattrasor.

I fredags var det invigning av Packerian, den dagliga verksamhet vars tidigare namn var Kobra.

- Vi bytte från Kobra till Packerian för att det är så många utifrån som tror att Kobra fortfarande håller på med datorer. Vi ville då byta till ett namn som bättre beskriver vad vi gör i vår verksamhet, berättar Josefine Tagg som är habiliteringspersonal på Packerian.

Alla deltagare fick vara med att lämna namnförslag och sedan fick de rösta fram det förslag de gillade mest. Då blev det Packerian.

- Vi tycker att det är viktigt att alla får göra sig hörd och får möjligheten att påverka vid förändring, säger Josefin Holm som också är habiliteringspersonal på Packerian.

Huvudsysslan på Packerian är att packa glidytor, de hjälper även företag att packa olika saker så som, skruvar, bulta, brickor, muttrar, brytpinnar och o-ringar. De gör tändpuckar och presentpåsar som säljs på Härvan och Resursen.

- Vi river, trådar och lindar mattrasor. Alla arbeten vi gör görs med anpassningar, detta för att inte behöva sitta och räkna hela dagarna utan istället kan vi lägga energi på att socialträna och ha roligt tillsammans. På torsdagar har vi musik här där de som vill får delta. På eftermiddagen är de som vill med på friskvårdspromenaden runt Lillfjärden. Fredagar går de som vill på Hudikgym och tränar. Just nu gör vi även Ukraina armband, dessa säljs till valfri summa på Härvan, Resursen och caféet i kommunhuset, säger Josefine Tagg.

Personer som är i yrkesverksam ålder och har en funktionsnedsättning, autism, autismliknande tillstånd eller en hjärnskada har rätt till daglig verksamhet och sysselsättning om hen saknar arbete och inte går i någon utbildning.