Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Special Olympics School day, en idrottsdag anpassad för särskola

Tre personer spelar fotboll.

Idag arrangerade Hudiksvalls kommun i samarbete med Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna regionalt i Gävleborgsdistriktet och Parasport Gävleborg, Special Olympics School day. En idrottsdag anpassad för särskola. Eleverna erbjöds möjligheter att prova på olika idrotter som finns representerade i det lokala föreningslivet.

- Vi vill uppmärksamma möjligheterna till paraidrott i kommunen och att prova på dagen kan leda till att man börjar i en ny idrott, säger Richard Karlsson som är fritidsutvecklare i Hudiksvalls kommun.

Hudiksvalls kommuns grundläggande värdering för allas lika värde är ett av huvudskälen till initiativet. Barnkonventionen säger också att barn med funktionsnedsättning har rätt till ett fullvärdigt och anständigt liv samt hjälp att aktivt delta i samhället. Något som arrangemanget symboliserar.

- Vi vill att alla barn och unga ska ges möjlighet till en meningsfull fritid oavsett förutsättningar, säger Rickard Karlsson.

Prova på olika idrotter från det lokala föreningslivet

Webbplatsen parame.se är en webbplats av Parasport Sverige som informerar personer med funktionsnedsättning om möjligheterna till idrott och träning. ParaMe ska också ge inspiration och vägledning till ett hälsosamt liv.

Läs mer på parame.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.