Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Vårkonsert och dansföreställning i Hudiksvall och Delsbo

Tre saxofoner i guld

Äntligen ska eleverna på Kulturskolan få möta publiken igen. Måndagen den 30/5 hålls en vårkonsert i Delsbo och på torsdagen den 2/6 genomförs en dansuppvisning i Hudiksvall. Båda eventen är kostnadsfria.

- Efter en lång väntan att få visa upp något så är vi äntligen tillbaka på scenen igen och våra fantastiskt duktiga elever får visa upp vad de lärt sig. Det finns ett stort intresse av vår verksamhet ute i Dellenbygden vilket är otroligt roligt. Därför känns det viktigt att vi genomför konserter där också, säger Rickard Edbom, kulturskolechef.

Eleverna som deltar i Delsbo får stora delar av sin undervisning just i Delsbo vilket ligger i linje med Kulturskolans uppdrag att verka och finnas ute i glesbygden för de elever som bor där. Dansföreställningen på Kulturhuset genomförs av de äldre dansgrupperna på Kulturskolan.

- Att få vara på en ”riktig” scen med bra ljus/ljud gör att eleverna växer med uppdraget och får dessutom möjlighet att utvecklas i just den situationen att dansa inför publik, säger Rickard Edbom.

Program

Måndag 30/5

18:30 Kulturskolans vårkonsert

Delsbo Folket Hus

Torsdag 2/6

19:00 Dansföreställning - SPEKTRUM

Kulturhuset Glada Hudik

Vill du läsa mer?

Här kan du läsa mer om Kulturskolan