Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Tryggare sommar för barn och unga

Fritidsgårdarna ungdomar killar skor häng chill tjilla

Ljusa kvällar och sena nätter. Häng med kompisar. Alkohol. Kanske också droger. Ibland kan det vara tufft att vara förälder. Men du är inte ensam och det finns stöd att få. Om alla vuxna hjälps åt kan vi tillsammans bidra till en trygg och bra sommar för barn och unga.

Stöd till dig som förälder

På Hudiksvalls kommuns webbplats har vi samlat information om vad vi kan hjälpa dig med. Här hittar du bland annat tips och råd för dig som förälder, men vi informerar också om det stöd som din ungdom kan få.

Stöd till dig som förälder

Var med och skapa trygghet

Nu kan klassföräldrar eller vuxna från ideella föreningar anmäla sitt intresse till Vuxna på stan.

Vuxna på stan är en verksamhet som finns för att skapa en trygg tillvaro för ungdomar i Hudiksvalls kommun. Det är klassföräldrar eller vuxna från ideella föreningar som under utsatta kvällar och helger vandrar på stan mellan klockan 19.00-00.00.

Vill du vara med och skapa trygghet bland ungdomar? Då borde du skicka in en intresseanmälan till Vuxna på stan. De klassföräldrar och föreningar som ställer upp och nattvandrar får ett bidrag på 1 500 kronor per tillfälle som går till elevernas klasskassa eller till någon aktivitet för föreningens ungdomar.

För att gå med i Vuxna på stan måste du först och främst anmäla ditt intresse via vår e-tjänst.

Läs mer och anmäl dig till Vuxna på stan

Prata med din ungdom om riskerna och faran med lustgas

Användningen av lustgas som berusningsmedel har ökat bland våra ungdomar. Lustgasen, som ger ett kortvarigt rus, är inte narkotikaklassat men kan ändå vara farligt och är beroendeframkallande.

Kom ihåg att prata med ungdomar i er närhet om riskerna och faran med att använda lustgas. Var observant på om ni hittar gasbehållare eller ballonger.

Är du orolig eller har frågor om lustgas, eller andra droger, så finns det flera olika stödfunktioner som du kan vända dig till.

Läs mer om lustgas