Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Frejagården avdelning A-B vann Årets arbetsplats

jordgubbstårta

En gång per år har elever och lärare på vård- och omsorgsutbildningarna inom vård- och omsorgscollege möjlighet att nominera Årets arbetsplats samt Årets handledare. Vinnare i år blev Frejagården avd A-B med handledaren Lena Rudolphi i spetsen.

En bra APL-plats (arbetsplatsförlagt lärande) är en viktig del i utbildningen. Kriterierna för att bli Årets arbetsplats är: en kultur- och inkluderingsvänlig arbetsplats som ger en god bild av arbete inom vård- och omsorg och skapar intresse för branschen, har god samverkan med utbildningen på orten och skapar en stimulerande lärmiljö samt har ett hälsofrämjande arbetssätt.

Vinsten, bestående av diplom och tårtor, delades ut av Malin Olsson, vårdlärare, och Inger Myrsten, lokal styrgruppsordförande för VO-college i Hudiksvall/Nordanstig.

Nomineringen löd: "Frejagården är min APL-plats där jag fick inblick i varför jag vill jobba inom vården. Min handledare Lena Rudolphi har ett mycket bra bemötande mot kollegor och äldre, är lugn och metodiskt i arbetet. Väldigt förklarade i varför och i vilket syfte man gör det man gör på arbetsplatsen”.